Pentru ca borșul să iasă de o frumoasă culoare rubinie, trebuie să pregătiți corect friptura.
Cum să o faci, ne spune expertul ediției rețelei ‘Belnovosti’ în domeniul bucătăriei, bucătar, brutar de categoria a patra Iulia Arkhipova.
Cum se prepară un starter pentru borș
În primul rând, nu adăugați niciodată sfeclă roșie la borș la începutul gătitului, aceasta își va pierde culoarea.
În al doilea rând, friptura ar trebui să fie mai degrabă înăbușită sub capac decât rumenită.
Sfecla tăiată felii se prăjește puțin, se toarnă bulion sau apă (astfel încât sfecla să nu fi fost acoperită complet) și se fierbe sub capac la foc mic.Se sotează morcovii și ceapa separat de sfeclă.
În al treilea rând, este mai bine să adăugați pasta de tomate și zahărul la startul de sfeclă decât direct la borș.
Anterior, expertul a povestit despre un mod neobișnuit de a găti frigărui.