AcasăPlanteCe să semănați în paturi după recoltarea cartofilor: nu vă grăbiți să...

Ce să semănați în paturi după recoltarea cartofilor: nu vă grăbiți să aplicați gunoi de grajd

La sfârșitul sezonului și la recoltarea cartofilor, locuitorii de vară nu sunt sfătuiți să se grăbească să aplice gunoi de grajd pe paturi..

Există o modalitate mai simplă și nu mai puțin eficientă de a restabili stratul fertil al solului și, în același timp, de a evita apariția dăunătorilor și a buruienilor..

Experta revistei noastre, Anastasia Kovrizhnykh, agronom și designer peisagist, ne-a spus ce să semănăm după recoltarea cartofilor.

O decizie inteligentă

Dacă adăugați gunoi de grajd, trebuie să fiți pregătit pentru apariția buruienilor, dăunătorilor și, uneori, chiar a bolilor.

În plus, patul lăsat după recoltarea cartofilor va începe în sine să fie acoperit de buruieni.

Soluția potrivită în acest caz ar fi însămânțarea gunoiului verde, care va restabili compoziția fertilă a solului și, în același timp, va elimina o serie de probleme.

În plus, însămânțarea gunoiului de grajd verde este mai ușor decât a se juca cu gunoi de grajd.

Ce să semănați după cartofi

După această cultură, există o lipsă de azot și potasiu în sol și, de asemenea, este necesară refacerea parțială a rezervelor de fosfor.

Pentru a satura solul cu azot, puteți semăna mazăre, lucernă, trifoi dulce sau lupin.

Potasiul și fosforul vor ajuta la refacerea secară, care va ajuta, de asemenea, să facă față viermilor.

Este de remarcat faptul că puteți semăna un amestec de leguminoase și cereale.După ce apar răsadurile, acestea trebuie încorporate în sol.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Viitorul lui Justin Trudeau ca prim-ministru al Canadei pare din ce în ce mai șubred

Tel Aviv - Gal Hirsch, coordonatorul Israelului pentru ostatici și dispăruți, a extins oferta de încetare a focului făcută de guvernul israelian liderului Hamas,...

Instanța europeană condamnă Spania pentru transfuzii de sânge pentru Martorii lui Iehova

Patru copii au murit în timp ce se jucau într-un vechi congelator abandonat în regiunea Zambezi din nord-estul Namibiei, iar poliția de acolo investighează...

Strategia de război a Israelului include acum oprirea atacurilor Hezbollah

O grupare care are legături cu Al-Qaida a revendicat atacul de la primele ore ale dimineții din Bamako, capitala statului Mali.Bărbații înarmați au vizat...

Parlamentul georgian adoptă o legislație anti-LGBTQ, reflectând politicile rusești

Patru copii au murit în timp ce se jucau într-un vechi congelator abandonat în regiunea Zambezi din nord-estul Namibiei, iar poliția de acolo investighează...

Comentarii recente