Lipsa de experiență îi obligă pe grădinarii începători să asculte sfaturile diverșilor experți care știu să recolteze o recoltă bogată de legume..
Oamenii buni sfătuiesc să tăiați vârfurile morcovului înainte de recoltare.Această metodă aduce beneficii culturilor de rădăcină, spun consilierii, deoarece vârfurile preiau multă energie.
Experta revistei noastre, Anastasia Kovrizhnykh, agronom și designer de peisaj, ne-a spus cum să facem ceea ce trebuie.
Tăierea blaturilor de morcovi
Pe scurt, consiliul ar trebui să îmbunătățească calitatea recoltei de morcovi.
Grădinarilor începători li se oferă ideea că blaturile consumă multă energie și substanțe nutritive, motiv pentru care rădăcinile se dezvoltă slab.
Ce dreptate
Nu este un secret pentru nimeni că fără partea de deasupra solului nu poate exista fotosinteză, ceea ce perturbă dezvoltarea oricărei plante.
Pentru morcovi, tăierea vârfurilor este plină de creștere și putrezire.
Prin urmare, vârfurile pot fi tăiate numai după recoltare și uscare preliminară înainte de depozitare.