Deserturile sunt în general asociate cu introducerea zahărului, scorțișoară, nucșoară și alți aditivi familiari..
Dar uneori puteți auzi că sare trebuie adăugată în compoziție..
Mulți oameni consideră acest sfat ciudat, deoarece desertul ar trebui să fie dulce.
Cu toate acestea, expertul culinar al revistei noastre, bucătăreasa Yulia Arkhipova, este încrezătoare că această recomandare este utilă.
De ce să adaugi sare atunci când prepari deserturi?
Gust îmbunătățit
Mulți au auzit că zahărul acționează ca un potențiator natural de aromă.În același timp, nu uitați că sarea are exact aceleași proprietăți.
Prin urmare, adăugarea unui praf de sare la prepararea deserturilor dulci le ajută să devină mai strălucitoare și mai interesante.Ca urmare, gustul desertului devine mai „înțeles”.
Echilibru
De asemenea, este important de reținut că sarea are un alt rol important într-un desert dulce: este responsabilă de echilibrul gustului.Prin urmare, nu trebuie să vă fie teamă că o cantitate mică de sare poate strica desertul sau îi poate schimba gustul dincolo de recunoaștere: acest lucru este imposibil.
Dar nici nu trebuie să adăugați multă sare, deoarece în acest caz vasul va fi cu siguranță stricat.