Vai, aproape fiecare persoană a cumpărat odată un pepene, dar s-a dovedit a fi lipsit de gust; nu mai voia să-l mănânce.
Dar nu vă supărați imediat și chiar și aruncați-l, pentru că puteți face perla bucătăriei andaluze – supa de gazpacho..
Acest fel de mâncare rece este sigur că va fi răcoritor în căldura verii.Prepararea gazpacho cu pepene verde va dura un minim de timp.
Rețeta a fost împărtășită de Yulia Arkhipova, expertă în publicația rețelei Belnovosti în domeniul gătitului, bucătar și brutar de clasa a patra.
Ingredientele principale
• felii de pepene verde – 150 grame;
• castraveți – 1 bucată;
• roșii – 1 bucată;
• frunze de mentă – după gust;
• ulei de măsline – 2 linguri;
• suc de lamaie – 1 lingurita;
• sare – 1 praf;
• piper – 1 praf;
• brânză de capră – 2 linguri.
Pregătirea pas cu pas
Procesul de preparare a unui gazpacho delicios cu pepene verde va fi ușor chiar și pentru un începător.
Totul este destul de simplu.Mai întâi trebuie să tăiați și să împărțiți toate ingredientele în proporțiile necesare pentru a crea gazpacho.
Apoi puneți cu îndrăzneală felii de pepene verde (doar pulpă), părți de castraveți și roșii, ulei de măsline, sucul de lime și frunze de mentă într-un blender.Totul trebuie amestecat bine pentru a obține o masă omogenă.
Se toarnă masa omogenă rezultată în farfurii, se adaugă sare și piper după gust și se ornează cu brânză de capră și frunze de mentă.
Nu trebuie să serviți gazpacho la masă, se recomandă să-l lăsați să se infuzeze aproximativ cinci minute și după aceea vă puteți încânta oaspeții.Vasul trebuie să fie umplut cu toate aromele.
Această supă răcoritoare este un plus excelent pentru orice sărbătoare de vară.Ceea ce adaugă și interesul este faptul că puțini oameni au auzit de gazpacho, ceea ce înseamnă că prepararea lui va fi o surpriză plăcută pentru toată lumea.
Principalul avantaj al gazpacho-ului este rețeta sa simplă și prepararea rapidă, care vă permite să-l gătiți chiar și atunci când casa este deja plină de oaspeți.