Se acceptă în general că felurile de mâncare din cartofi sunt preparate doar ca garnitură.Dar există feluri de mâncare care pot fi numite de bază..
De exemplu, în Scoția se obișnuiește să se servească scones la micul dejun.Se pot consuma fie cu bacon, fie cu dulceata..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, un bucătar și brutar de mâna a patra, ne-a spus cum să facem scones.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Cartofii trebuie curățați și fierți până când sunt fragezi sau folosiți piure de cartofi gata preparat.
2.Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si untul, se framanta aluatul.
3.Împărțiți aluatul în două părți egale și formați bile.
4.Din fiecare parte formam un tort rotund plat de pana la 5 mm grosime, taiat in 4 parti, facem intepaturi pe toate partile si prajim la foc mediu intr-o tigaie incalzita cu unt.
Prăjiți turțile pe ambele părți timp de 3-4 minute.Serviți cu sos cremos și ierburi, gem sau chiar pește.
Anterior, ți-am spus cum să fermentezi roșiile într-o cratiță în trei zile.