Chiar și bucătarii profesioniști nu reușesc întotdeauna să gătească cartofi cu o crustă crocantă de înaltă calitate de o nuanță aurie.
Acest lucru sugerează că acest rezultat necesită efort și arată priceperea bucătarului.
Dacă doriți ca un fel de mâncare să aibă întotdeauna succes, trebuie doar să urmați câteva reguli, spune bucătarul Yulia Arkhipova, expertul în gătit al revistei noastre.
Care sunt aceste secrete?
Amestecă două feluri de ulei
Toată lumea știe că este întotdeauna o idee bună să luați ca bază uleiul vegetal obișnuit.Dacă este posibil, acesta nu trebuie să aibă miros sau nuanță de gust.
Dar nu va ajuta la crearea unei cruste.
Pentru astfel de cazuri, ar trebui să se topească și o bucățică mică de unt într-o tigaie.
Nu folosiți capacul
Mulți oameni doresc să folosească un capac în timpul prăjirii pentru a se asigura că cartofii sunt gătiți uniform.Dar în acest caz există un risc prea mare ca cartofii să iasă moi.
Prin urmare, este mai bine să nu folosiți capacul.
Anterior v-am spus despre cum să gătiți corect cotletele din pește uscat.