Cine crede că a încercat deja tot ce se poate face din dovlecel se înșală probabil..
La sfârșitul sezonului, legumele încep să dea roade ca nebunii, iar gospodinele abia au timp să transforme recolta în caviar..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, o bucătăreasă și brutar de clasa a patra, ne-a spus cum să pregătim o salată delicioasă de dovlecei.
Veți avea nevoie de:
dovlecel – 1 kg;
morcovi – 300 gr;
zahăr – 1 lingură.l.;
usturoi – 4 catei;
sare, piper (iute), ierburi după gust;
coriandru – 1,5 linguriță.l.;
sos de soia – 1 lingura.l.;
ulei vegetal – 10 linguri.l.;
oțet de mere – 2 linguri.l.
Cum să gătești
1.Morcovii și dovleceii trebuie să fie răzuți cu o răzătoare coreeană pentru morcovi.
2.Treceți usturoiul printr-o presă și amestecați legumele împreună, adăugând condimente, sare și zahăr.
3.Apoi, umpleți piesa de prelucrat cu ulei vegetal fierbinte, adăugați sos de soia și oțet, amestecați și lăsați-o să fiarbă câteva ore.
Cand legumele sunt inmuiate in marinata, servim.