Dacă doriți să păstrați aroma și beneficiile usturoiului cât mai mult timp posibil, încercați să faceți pastă de usturoi..
Rețeta preparatului, care va fi un adaos excelent la diverse feluri de mâncare, a fost împărtășită de expertul publicației rețelei BelNovosti, bucătăreasa Yulia Arkhipova..
Conform instrucțiunilor de gătit, veți avea nevoie de:
Înainte de a începe gătitul, clătiți bine săgețile de usturoi și lăsați-le să se usuce puțin.Apoi măcinați-le folosind o mașină de tocat carne sau un blender până la o pastă.
Adăugați zahăr, sare, ulei vegetal și suc de lămâie – ultima componentă este necesară nu atât pentru gust, cât pentru a păstra culoarea verde bogată a pastei.
Se amestecă bine toate ingredientele și se lasă pasta să se infuzeze timp de 20 de minute.
Apoi puneți-l în borcane presterilizate și închideți bine capacele.
Acest aditiv arată organic în sosuri, salate, feluri întâi și secunde.Trebuie păstrat la frigider, unde își va păstra calitatea timp de 2-3 luni.
Daca vrei sa te bucuri de gustul pastei de usturoi chiar si pe timpul iernii, congela-o punand-o in tavi pentru cuburi de gheata.
Anterior, am vorbit despre secretele omletei perfecte.