Iată o rețetă excelentă de roșii murate cu adaos de vârfuri de morcov.
Acesta este un aperitiv foarte gustos, în marinada originală ușoară și dulce.
Familia va fi mulțumită de noul preparat.
Rețeta a fost împărtășită de expertul bucătar al revistei noastre, Julia Arkhipova.
Ingrediente
Roșii proaspete;
Varfuri de morcov 10 ramuri;
Mazăre cu piper negru 10 bucăți;
Apă potabilă 5 litri;
Zahăr de nisip 20 in.л.;
Sare de stâncă 4 linguri.л.;
Oțet alimentar 9% 23 linguri.л.
Mod de preparare
Pregătiți patru borcane de sticlă de 3 litri.
Spălați-le și sterilizați-le.
Se spală roșiile mici împreună cu verdeața și se lasă să se scurgă excesul de umiditate.
Puneți lăstarii de morcov și mazărea pe fundul borcanelor, iar deasupra puneți roșiile, alegându-le pe cele cărnoase și ferme.
Pentru marinată trebuie dizolvate în apă oțetul, sarea și zahărul.Apoi, se toarnă roșiile în borcane, se acoperă cu un capac și se pun într-un vas mare pentru a fi sterilizate în baie de apă.
Sterilizați borcanele după ce apa a fiert în oală timp de 12-17 minute.
Se acoperă bine cu capacele, apoi se răstoarnă și se acoperă cu o pătură și se lasă la răcit, după ce în prealabil s-au acoperit cu o pătură.
După aceea, se transferă borcanele de conservă într-o pivniță, subsol sau hambar.