Unii oameni iubesc clătitele cu dovlecei tocmai pentru textura lor delicată.Este important să mențineți proporțiile, altfel acestea fie se vor întinde, fie vor fi grele din cauza excesului de făină..
Dar puteți adăuga doar un ingredient și apoi clătitele vor deveni crocante..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, un bucătar și brutar de clasa a patra, ne-a spus cum să gătim.
Veți avea nevoie de:
dovlecel – 2 buc.;
cartofi – 1 buc.;
ouă – 2 buc.;
făină – 4 linguri.l.;
ulei vegetal pentru prăjit;
sare si condimente dupa gust.
Cum să gătești
1.Curățați dovlecelul, dacă este necesar, și îndepărtați semințele.Curata cartofii si dai pe razatoare legumele.
2.Adăugați ouăle, condimentele, sare și făină la amestecul finit.
3.Framantam aluatul pana se omogenizeaza si prajim ca de obicei intr-o tigaie preincalzita cu ulei vegetal.
Trucul este că datorită amidonului din cartofi, aluatul este mai dens, iar clătitele au o crustă mai crocantă.
Poftă bună!