Puteți face produse de copt sănătoase și gustoase din dovlecel și nici măcar nu este vorba despre caserolă..
Așa-numitele rețete leneșe deschid posibilități largi de prelucrare a acestei legume..
Experta revistei noastre, Yulia Arkhipova, un brutar de clasa a patra, ne-a spus cum să facem khachapuri cu dovlecei.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Se rade dovlecelul, se scurge excesul de zeama, se adauga busuiocul tocat, ierburile, ouale, condimentele si se amesteca.
2.Se amestecă făina și praful de copt, se adaugă la amestecul de legume și se frământă aluatul.
3.Se unge o tava de copt cu ulei vegetal, se aseaza aluatul in ea, se aseaza deasupra rosia taiata felii si se presara totul cu branza rasa.
4.Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute.
Se serveste fierbinte.Poftă bună!