În conștiința populară, fulgii de ovăz sunt un aliment pentru copii, bolnavi și cei care vor să slăbească.Dar acest lucru nu este adevărat.
Făina de ovăz conține o mulțime de substanțe utile.Minerale (potasiu, calciu, magneziu, fosfor, zinc, fier), vitamine B și un antioxidant natural – vitamina E..
Toate acestea sunt pur și simplu necesare pentru toată lumea, indiferent de vârstă și greutate.
Și pentru o persoană sănătoasă, fulgii de ovăz nu vor ajuta decât să nu-și piardă comoara – sănătate și chiar să o mărească (desigur, sub rezerva altor reguli ale unui stil de viață sănătos).
Principalele tipuri de fulgi de ovăz
Există trei tipuri de cereale”, informează expertul revistei noastre, bucătar, brutar din categoria a patra, Yulia Arkhipova.
Întregul este cel mai sănătos.Este acest tip de cereale care conține concentrația maximă a tuturor vitaminelor și mineralelor.
Dar are un dezavantaj – timpul de gătire este prea lung (30 – 40 de minute).Având în vedere ritmul modern de viață, acest lucru prezintă unele inconveniente.
Următoarea opțiune este terciul instant, care trebuie doar turnat cu apă clocotită sau lapte fierbinte pentru a fi gata de mâncare.
Există și un dezavantaj aici.Acest tip este considerat cel mai sărac în ceea ce privește utilitatea, care rămân după prelucrarea specială a boabelor.
Din fericire, avem o altă specie care poate fi numită „mijlocul de aur”! Aceștia sunt fulgi de ovăz din cereale integrale.Boabele sunt trecute printr-o presa si acest lucru le face mai putin dure, retinand toate substantele benefice.
Rețeta perfectă de terci
Să o pregătim în mod clasic, dar cu un mic truc.Cum gătiți de obicei fulgi de ovăz?
Se toarnă apă/lapte rece, se aduce la fierbere și se fierbe la foc mic timp de 10 – 15 minute, în funcție de calitatea produsului oferit.
Sau aruncă fulgii în apă clocotită și, de asemenea, îi aduc la dispoziție.Dar vom face lucrurile puțin diferit.
Aşa.Aduceți laptele sau apă la fiert.Turnați cerealele (ar trebui să fie de două până la două ori și jumătate mai puțin decât lichidul).
Amestecând, fierbeți la foc mic timp de 3-5 minute.Opriți și înfășurați într-un prosop de bucătărie.Toate! Așteptăm aproximativ 10 minute și îl puteți deschide.
Adăugăm tot ce-ți dorește inima după gustul tău și savurăm un terci gustos, fraged, moderat gros!
Veți spune ce fel de truc este acesta – aceleași 15 minute de pregătire.Și faptul că terciul se dovedește a fi mai degrabă aburit decât fiert este mai sănătos.
Și acele 10 minute în care nu trebuia să stai la aragaz sunt doar un cadou – la urma urmei, dimineața poate fi atât de scurtă când te grăbești.