Pentru a vă asigura că somonul roz este întotdeauna suculent și gustos, utilizați o marinadă specială..
După cum a spus bucătarul Yulia Arkhipova, expert la publicația rețelei BelNovosti, marinada se prepară rapid și simplu din ingredientele disponibile, iar rezultatul vă va depăși așteptările..
Iată ingredientele pentru peștele cu o greutate de 500-700 g:
Pentru cei cărora le plac alimentele mai sărate, puteți adăuga puțină sare – bazează-te pe gustul tău.
Tăiați peștele în bucăți de 0,5 până la 1 centimetru grosime.
După aceasta, puteți pregăti marinada amestecând toate aceste ingrediente până la omogenizare.Marinați peștele în acest sos timp de 20-30 de minute sau o oră.
Asta e tot: acum poți găti peștele în orice mod convenabil: la cuptor, pe grătar sau într-o tigaie.Dacă prăjiți într-o tigaie, puteți rula suplimentar peștele în pesmet sau gris.
În această marinadă, somonul roz se dovedește foarte suculent și gustos.Apropo, poate fi folosit și pentru a găti pollock, cod, lipă și macrou.