Mulți oameni știu că o omletă în sine poate fi considerată cu ușurință un mic dejun gustos și sănătos..
Cu toate acestea, nu doriți întotdeauna să gătiți un fel de mâncare clasic..
În acest caz, expertul în gătit al revistei noastre, bucătăreasa Yulia Arkhipova, sfătuiește să acordați atenție unei rețete demne.
Cum să gătești o omletă franțuzească cu dovlecel?
Lista ingredientelor
– un dovlecel mic și tânăr;
-doua oua;
– unt pentru prajit;
– o lingură mare de făină;
– sare si piper.
Metoda de gatit
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să speli dovlecelul și să-l ștergi cu un prosop de hârtie.Apoi, rade legumele pe o răzătoare fină.Transferați legumele tocate într-un recipient pentru pregătirea preparatului.
Adăugați ouăle în sine, sare și piper și făină.Apoi, trebuie să amestecați masa, dar nu o bateți.Ar trebui să fie doar omogen.
Încălziți untul și așezați piesa de prelucrat.Gatiti vasul la foc mic sub capac timp de cinci minute pe fiecare parte.După ce ați gătit omleta, țineți-o puțin pe aragaz sub capac.