Îngrijirea corespunzătoare a căpșunilor după recoltare este considerată o etapă la fel de importantă ca perioada de fructificare în sine.’.
În niciun caz paturile nu trebuie abandonate imediat după ce fructele au fost culese.Este important să continuați de acum înainte să vă îngrijiți cultura preferată.
La plantele de doi, trei ani, în primul rând, este necesar să îndepărtați toate frunzele ofilite, afectate de dăunători și diverse boli.
Apoi, lăstarii fructiferi trebuie tăiați.Este important să vă asigurați că frunzele tinere rămân intacte și nevătămate, deoarece de ele depinde creșterea sănătoasă a arbuștilor în viitor.
În continuare, îndepărtați toate gunoaiele care s-au acumulat sub tufe: mustăți moarte, frunze, fructe de pădure căzute, mulci vechi.
Acest lucru vă va ajuta să vă mențineți plantațiile în siguranță, să le protejați de dăunători și boli periculoase.
După o curățare temeinică, paturile trebuie erbicidate și slăbite.
Dacă pe tufișuri apar frunze zbârcite în timpul sezonului, tufișul de fructe de pădure trebuie tratat cu preparate acaricide.
Cel mai probabil, un acarian s-a stabilit pe plante și trebuie îndepărtat imediat.Plantele cu pete ruginii, maronii, trebuie, de asemenea, tratate imediat.
După ce paturile de căpșuni au fost aranjate, acestea trebuie udate abundent și acoperite cu mulci nou.
O atenție deosebită trebuie acordată hrănirii plantelor.În acest scop, este mai bine să se utilizeze îngrășăminte organice lichide.
De exemplu, gunoi de grajd diluat și infuzat în apă.Este foarte important ca concentrația produsului să fie menținută la un nivel minim, în caz contrar plantele vor începe să acumuleze activ frunzișul și nu vor putea pune muguri de rod.