La căldură, se obișnuiește să te salvezi cu băuturi din fructe, kvas sau limonadă.Toate aceste băuturi pot fi preparate în bucătăria de acasă..
Iată o rețetă care te va ajuta atunci când vrei ceva nou..
Experta revistei noastre, Yulia Arkhipova, o bucătăreasă și brutărie de rangul a patra, ne-a spus cum să facem un cocktail cu mere și ghimbir.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Ingredientele trebuie spălate și uscate cu prosoape de hârtie.
2.Tăiați merele în sferturi, îndepărtați miezul, puneți într-o cratiță și umpleți cu 2 litri de apă.
3.Se spală lămâia, se rade coaja, se curăță ghimbirul și se taie felii de 2-3 mm grosime.
4.Când apa cu mere clocotește, adăugați coaja rasă și ghimbirul tocat, apoi fierbeți totul la foc mic timp de 10 minute.
5.Stoarceți sucul de la lămâie.Strecuram bulionul finit, puteți chiar să stoarceți merele sau să le frecați printr-o sită de metal, iar când bulionul s-a răcit, turnați zeamă de lămâie în el.
Adăugați miere după gust, răciți și serviți.
Mai devreme v-am spus ce au de obicei polonezii la micul dejun.