Fierberea ouălor pare doar la prima vedere o sarcină elementară.Chiar și într-un proces atât de aparent elementar, există subtilități.
Dacă doriți să transformați ‘caviarul de pui’ într-o adevărată capodoperă culinară, ascultați sfaturile expertului ediției online a BelNovosti, bucătarul Yulia Arkhipova.
Alegeți ouă de înaltă calitate
Ouăle ideale – ca gust și aspect – sunt cele ouate de găini domestice.Dacă nu este posibil să cumpărați produse de fermă, alegeți ouă din cea mai înaltă categorie, etichetate ‘CO’.
Pregătiți ouăle pentru fierbere
Bucătarii experimentați pun mai întâi ouăle într-o cratiță și apoi umplu vasul cu apă rece.Asigurați-vă că există suficient lichid în oală – acest lucru este necesar pentru gătirea uniformă a produsului.
Monitorizați procesul de gătire
Bucătarii cu experiență recomandă: odată ce apa fierbe, nu este necesar să urmați cu strictețe timpul de gătire recomandat de 10 minute, așa cum se menționează în multe surse.Este mai bine să reduceți ușor căldura sau să scoateți vasul de pe aragaz imediat după fierbere.
Acoperiți ouăle cu un capac și lăsați-le în apa fierbinte pentru încă 10 minute.Acest pas va ajuta la obținerea gradului dorit de coacere a gălbenușului.
Refrigerați ouăle în mod corespunzător
Pentru a răci ouăle gătite, puneți-le în apă rece pentru a opri procesul de gătire și a accelera răcirea.Dacă ați procedat corect, ouăle se vor decoji ușor, iar atunci când le veți tăia veți vedea un gălbenuș strălucitor și fraged, asemănător cu o cremă delicată.
Mai devreme v-am spus cum să faceți prăjitura cu banane într-o tigaie.