Spre deosebire de alte fructe de pădure de grădină, ei preferă să mănânce agrișe proaspete sau să facă din ele compoturi pentru iarnă..
Dar există o modalitate simplă de procesare a acestei fructe de pădure, care vă permite să păstrați toate proprietățile benefice și vitaminele pentru iarnă..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, o bucătăreasă și brutar de clasa a patra, ne-a spus ce să gătim din agrișe pentru iarna fără a găti.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Pe agrișe, trebuie să îndepărtați cozile inflorescențelor și tulpinilor.
2.Curățați portocalele și stoarceți sucul de la o jumătate de lămâie.
3.Puneți agrișele și portocalele într-un bol, faceți-le piure cu un blender sau treceți-le printr-o mașină de tocat carne și adăugați suc de lămâie.
4.Se toarnă zahăr și se lasă piureul la temperatura camerei până când zahărul se dizolvă complet.
5.Se amestecă și se toarnă piureul în recipiente și se pune la congelator pentru păstrare.Poftă bună!