Din dovlecei pot fi preparate aproximativ 20 sau mai multe feluri de mâncare delicioase și sănătoase.Mai des, gospodinele se limitează doar la clătite sau dovlecei prăjiți în aluat..
Să aflăm ce alte lucruri interesante și noi se pot pregăti din dovlecei..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, bucătar și brutar din categoria a patra, ne-a spus cum să facem prăjituri din dovlecei.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Pregătim file de pui tocat sau folosim oricare altul gata făcut.Se adauga ceapa tocata marunt, sare si piper.
2.Prăjiți apoi carnea tocată într-o tigaie cu o cantitate mică de ulei vegetal, când este gata, transferați-o într-un bol, adăugați ierburi proaspete.
3.Dovleceii tineri se rad, se scurg de zeama in exces, se adauga ierburi tocate, ouale, sare, piper si cerne faina.Poate fi necesar mai mult sau mai puțin.Dar aluatul nu trebuie să fie foarte dens.
4.Încinge o tigaie, ulei vegetal, întinde aluatul pentru a face o clătită.
În continuare, întindeți carnea tocată pe jumătate de clătită într-un strat subțire, retrăgându-vă la 1-2 cm de margine.
5.Se prăjește la foc mediu, nu se acoperă cu un capac, până când fundul clătitei cu dovlecei este copt.
Apoi ridicăm jumătate din clătită și acoperim partea cu carne tocată, apăsând marginile și prăjim până se rumenește pe ambele părți.
Se serveste cu smantana sau alt sos cremos.Poftă bună!
Anterior, v-am spus cum să faceți Olivier mai delicios.