AcasăPlanteDe ce este important să recoltați regulat dovleceii: nu veți avea nimic...

De ce este important să recoltați regulat dovleceii: nu veți avea nimic de împărțit cu vecinii

Dovleceii cresc pe o plantă densă, fără ramificații, care poate fi recunoscută după frunzele mari, de culoare verde închis, cu nervuri gri argintiu.

Ele sunt cele care oferă fructelor umbra atât de dorită de ele și, odată cu ea, ascund fructele de privirea distrasă a cultivatorului de cabane.

Aceasta înseamnă că într-un minut aveți dovlecei minusculi, iar în minutul următor îi aveți pur și simplu gigantici, cu semințe și coajă tari și, prin urmare, fără prea multă aromă.

Iată răspunsul la întrebarea de ce dovleceii trebuie recoltați în mod regulat – altfel vor crește prea mult.

Diametrul optim al fructului pentru a fi folosit pentru consum este de 10-12 centimetri.

Dacă doriți să faceți conserve de dovlecei, diametrul este chiar mai mic – 8 centimetri.Astfel de dovlecei tineri nu trebuie să fie decojiți în timpul gătitului, ei sunt îndepărtați numai din fructele crescute în exces.

În afară de diferențele de gust dintre dovleceii tineri și cei supracopți, recoltarea regulată este necesară dintr-un alt motiv.

Recoltarea neuniformă a dovleceilor din tufe încetinește formarea de noi ovare, ceea ce înseamnă că recolta nu va fi la fel de impresionantă.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

Patru palestinieni au fost uciși în Gaza, iar Israelul a atacat o altă fostă școală.

Spitalele din Fâșia Gaza au raportat duminică că Israelul a lovit o altă fostă școală în teritoriul de coastă devastat de război, provocând moartea...

Enigma care înconjoară o pictură pe stâncă care arată un „Șarpe cu coarne”

Acolo unde Columbia se învecinează cu Peru și Brazilia, debitul râului Amazon a fost redus drastic din cauza unei secete extreme care a afectat...

Scholz se opune furnizării Ucrainei cu arme cu rază lungă de acțiune.

Indiferent de decizia partenerilor de alianță, cancelarul german Olaf Scholz a exclus trimiterea în viitor a armamentului de precizie cu rază lungă de acțiune...

Comentarii recente