AcasăMâncareHrișcă și lapte - rău? Cu ce altceva nu ar trebui să...

Hrișcă și lapte – rău? Cu ce altceva nu ar trebui să amesteci cele mai sănătoase cereale

Hrișca este iubită de mulți oameni.Produsul nu este doar gustos, ci și util, deoarece conține vitamine, oligoelemente și aminoacizi necesari pentru organismul nostru.

În plus, hrișca este săracă în grăsimi.Și are, de asemenea, carbohidrați sănătoși, lecitină, proteine.

Potrivit canalului Zen ‘Thoughtful Siberian’, hrișca are un efect pozitiv asupra funcționării sistemelor digestiv și cardiovascular.

Când hrișca este dăunătoare

În unele cazuri poate fi dăunătoare.Mai ales persoanele care suferă de constipație, ulcer peptic, insuficiență renală.

O dietă alcătuită numai din crupe de hrișcă poate fi dăunătoare sănătății (dureri de cap, oboseală cronică).

Dacă mâncați în exces hrișcă, există riscul de balonare abdominală cu formare crescută de gaze.

Pot exista probleme de sănătate în cazul combinării hrișcăi cu anumite alimente.

Carnea grasă nu are ce căuta cu hrișca

Potrivit endocrinologului și nutriționistului Tatiana Bocharova, hrișca nu ar trebui combinată cu alimente grase, cum ar fi peștele și carnea.

Dacă o faceți, totuși, spune expertul, pot apărea fermentații și greutate în stomac.

Toxicologul, profesorul Mikhail Kutushov, raportează că hrișca este unul dintre acele alimente care pot duce la coagularea sângelui.La fel se poate întâmpla și cu carnea grasă.

Prin urmare, consumul de hrișcă cu carne grasă sau pește este plin de presiune suplimentară asupra inimii.

Aceasta din urmă atrage după sine probleme precum vene varicoase, tromboflebită, angină pectorală, infarct și o serie de alte probleme cu sistemul cardiovascular.

Potrivit nutriționistului, doctor în științe medicale, profesor Alexei Kovalkov, combinația de hrișcă cu carne nu permite asimilarea corectă a substanțelor utile și sub-recepția de proteine.

Atenție la lapte și ouă

Nutriționistul Marina Sorokina avertizează împotriva combinării hrișcăi cu ouă.

În caz contrar, – spune expertul – stomacul va fi foarte supraîncărcat, există riscul de arsuri la stomac, diaree și greață.

De asemenea, ea nu recomandă spălarea hrișcăi cu lapte.În caz contrar, pot apărea dureri de stomac și balonare abdominală.

Unii experți nu recomandă utilizarea ceaiului și ramsonului cu hrișcă, considerând că o astfel de combinație va fi slab asimilată de nutrienți și oligoelemente.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Toamna este cel mai bun moment pentru plantarea coacăzului negru rowan: va da randament anul viitor

Se crede că aronia, sau coacăzul negru, se plantează cel mai bine toamna - datorită acestei decizii, sorgul de coacăz negru va avea...

Ce să faci cu căpșunile chiar acum pentru ca anul viitor să le poți culege în găleți: principalele secrete au fost dezvăluite

Acum este un moment excelent pentru a avea un impact direct asupra producției de căpșuni de anul viitor.. Pentru a face acest lucru,...

Cum să transformi piureul de cartofi de ieri într-o capodoperă culinară: o rețetă de ‘cuiburi’ de cartofi cu ciuperci

Ați avut mult piure de cartofi rămas de la cina de aseară? Dumneavoastră și familia dumneavoastră nu aveți nicio dorință de a...

Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

Comentarii recente