Adesea, gospodinele care decid să-și aprovizioneze cu murături pentru iarnă își notează spre nemulțumire că în loc de verdețuri crocante și elastice, borcanele conțin legume moi care se sfărâmă la presare..
Experta publicației online BelNovosti, bucătăreasa Yulia Arkhipova, sugerează înțelegerea cauzelor acestei probleme și, în același timp, găsirea modalităților de a o rezolva.
Conditii meteo
Dacă castraveții au fost adunați pe vreme caldă, ar trebui să începeți imediat să-i păstrați, deoarece la căldură încep să se ofilească rapid.
Pentru a încetini acest proces, puteți înmuia castraveții înainte de murăre.Timpul de înmuiere poate varia – de la o oră și jumătate până la trei ore.
Varietate nepotrivită
Nu vă gândiți că dacă folosiți castraveți de salată cu coajă subțire pentru murarea la rece, rezultatul va fi același ca atunci când folosiți soiuri speciale de castraveți care sunt destinate acestui scop.
Coaja subțire a legumelor din salată pur și simplu nu va menține densitatea castraveților în timpul procesului de fermentație.
Încălcarea tehnologiei de gătit
Atunci când se folosește metoda murării la rece, este necesar să se mențină curățenia: se spală bine castraveții, îndepărtând stratul alb care conține bacterii, ceea ce poate duce la înmuierea castraveților.
De asemenea, ar trebui să clătiți ierburile și condimentele adăugate în borcan.
Depozitare
Murăturile trebuie păstrate la o temperatură de 8-10 grade sau mai mică pentru a le păstra proaspete și crocante.