Lista fructelor de pădure care au fost cultivate anterior în grădini nu este atât de lungă: include căpșuni, zmeură, cireșe, coacăze și agrișe..
Astăzi, gama de fructe de pădure s-a extins în mod semnificativ – mure, alb, afine și caprifoi sunt, de asemenea, cultivate în diferite regiuni..
Să vorbim despre acesta din urmă: beneficiile sale pentru sănătate, desigur, se datorează compoziției sale, care conține vitamine, minerale și antioxidanți.Mai jos, experta publicației rețelei BelNovosti, bucătăreasa Yulia Arkhipova, a răspuns la alte întrebări frecvente.
Cum să alegi caprifoiul
Gradul de coacere al boabelor poate fi determinat de culoare.Fructele pot fi recoltate atunci când capătă o nuanță uniformă de albastru sau violet.
Un alt indicator al maturității este separarea ușoară de ramură: atingeți-o ușor, iar fructele de pădure cad în mână.
Dacă cumpărați caprifoi într-un magazin sau piață, acordați atenție culorii uniforme a boabelor.De asemenea, verificați integritatea acestora, deoarece chiar și câteva fructe de pădure deteriorate le vor reduce semnificativ durata de valabilitate.
Cum se păstrează fructele de pădure
Boabele proaspete pot fi păstrate la frigider timp de 1-2 zile.Este recomandat mai întâi să le transferați în recipiente plate și să le întindeți într-un strat subțire.
Pentru o depozitare mai lungă, puneți caprifoiul în congelator imediat după recoltare sau cumpărare.
În viitor, fructele de pădure congelate pot fi folosite pentru smoothie-uri, plăcinte și gem.
Anterior, v-am spus ce trebuie făcut cu orzul perlat pentru a face terciul mai gustos.