Dacă vrei să te bucuri de gustul magic al cireșelor în sezonul de iarnă, este timpul să faci aprovizionare cu o rețetă pentru un preparat delicios și aromat făcut din această boabe..
Cum să faci gem de cireșe-jeleu, căruia i se poate da în siguranță numele „Mâncă-ți mintea”, a spus expertul publicației rețelei BelNovosti, bucătăreasa Yulia Arkhipova..
Pentru a face acest lucru veți avea nevoie de:
Boabele trebuie spălate bine, semințele trebuie îndepărtate și transferate într-un bol adânc.
Dupa aceasta se acopera ciresele cu zahar si se lasa in aceasta forma 5-8 ore pana se inmoaie.
Cand este timpul, dizolvam gelatina in apa si punem ciresele pe aragaz la fiert.Când boabele ating punctul de fierbere, reduceți focul și fierbeți timp de aproximativ 10 minute, amintindu-vă să îndepărtați spuma.
Acum este timpul să adăugați gelatină și să amestecați bine amestecul viitor.
Când gem-jeleul este gata, turnați-l în borcane curate și presterilizate, apoi închideți recipientele cu capace cu filet sau rulați-le.
Borcanele trebuie răsturnate, împachetate și așteptate până se răcesc, apoi mutate la frigider sau pivniță.