Nu toate vinetele au fost încă mâncate – este timpul să pregătim ceva din ele pentru iarnă..
Și pe lângă caviar, care este popular în societate, puteți face o gustare complet simplă, dar hrănitoare și bogată în vitamine din vinete, morcovi și usturoi..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, un brutar de clasa a patra, ne-a spus cum să gătim.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.În primul rând, trebuie să pregătiți marinada, pentru care amestecăm ulei, oțet, sare, zahăr și apă.
2.Se spală vinetele, se taie cubulețe medii și se fierb în apă clocotită cu sare timp de 15 minute, se scurg într-o strecurătoare și se lasă într-un recipient închis timp de două ore.
3.Se rade morcovii decojiti pe razatoarea grosiera, se toaca usturoiul cu un cutit, apoi se fierbe morcovii si usturoiul in ulei vegetal pana sunt fierte pe jumatate.
4.Puneți amestecul de vinete și morcov-usturoi în straturi într-un recipient curat, turnați marinada și lăsați timp de 12 ore.
Apoi puneți-le în borcane sterile, rulați capacele și păstrați-le la frigider.