Fanii bucătăria engleză vor fi curioși să știe că locuitorii din Foggy Albion mănâncă nu numai fulgi de ovăz sau omletă și slănină la micul dejun, ci și se răsfață cu crumpet..
Acesta este un produs de patiserie simplu pentru ceai, foarte asemănător cu clătitele noastre cu drojdie..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, bucătar și brutar din categoria a patra, ne-a spus cum să gătim crumpet britanic.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Adăugați drojdia și zahărul pudră în laptele cald.După ce s-a dizolvat complet, se adaugă încă 100 ml de apă caldă și se lasă amestecul timp de 15 minute.
2.Cerneți făina într-un bol, adăugați bicarbonat de sodiu și sare, turnați laptele și drojdia și amestecați.
Consistența amestecului ar trebui să fie similară cu cea a smântânii groase.Dacă se dovedește foarte gros, îl puteți dilua cu apă.
3.Acoperiți aluatul cu un prosop umed și lăsați-l deoparte 45 de minute.
4.Se încălzește o tigaie, se toarnă ulei vegetal și se pune câte o lingură de aluat pentru a face clătite rotunde.
Coaceți timp de cinci minute și apoi întoarceți.Crumpets se servesc cu unt pentru ceai.
Anterior, v-am spus ce greșeli culinare pot face ca supa să devină dăunătoare.