Orice gospodină știe că dacă nu există ingrediente suplimentare în tocătură, cotletele vor începe să se destrame chiar în tigaie.
Pentru a evita această problemă, mulți bucătari amatori adaugă un ou crud la baza de carne.
Dar această abordare este proastă deoarece felul de mâncare sfârșește prin a fi dur și nu foarte suculent.
Un astfel de ingredient suplimentar ca miezul de pâine înmuiat în lapte este, de asemenea, popular.
Dar această mișcare culinară nu poate fi numită ideală: din cauza pâinii, cotletele pot dobândi o aciditate subtilă, dar neplăcută.
De aceea, Yulia Arkhipova, un expert al ediției online Belnovosti în domeniul bucătăriei, bucătar, brutar de categoria a patra, sugerează gurmanzilor să folosească o componentă alternativă ‘de legare’.Este vorba despre firimituri de pâine.
De ce să adăugați pesmet la chiftelele tocate
Utilizarea acestei componente va oferi două rezultate pozitive deodată.
În primul rând, pesmetul va scăpa baza de carne de excesul de umiditate.Cotletele formate își vor păstra cu siguranță forma.
În al doilea rând, datorită unui aditiv non-standard, felul de mâncare va dobândi o consistență neobișnuită.Cotletele gata preparate vor fi caracterizate de o ușoară crocantă, care îi va încânta cu siguranță pe gurmanzi.
Punct important: pe kilogram de carne tocată ar trebui să ajungă la maximum 100 de grame de pesmet.
Anterior, a fost numită o greșeală critică în gătitul găluștelor.