În mod tradițional, sezonul de recoltare se deschide cu căpșuni.Fructele de pădure sunt folosite pentru dulceață și alte preparate și sunt folosite și pentru coacere..
Cu fructe de pădure proaspete, plăcintele sunt mai aromate, mai apetisante și mai suculente..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, un bucătar și brutar de mâna a patra, ne-a spus cum să coacem o plăcintă cu căpșuni.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Batem ouale, adaugam sarea, 150 de grame de zahar si untul topit.
2.După ce a primit o masă omogenă, cerneți făina cu praful de copt, frământați aluatul moale.
3.Pune 1/3 din aluat la congelator pentru 30 de minute, iar restul la frigider.
4.Apoi cea mai mare parte din aluat se pune într-o tavă de copt, formând laterale.
5.Puteți folosi boabe mici pentru umplutură.Cele mari vor trebui tăiate.Căpșunile trebuie stropite cu amidon amestecat cu zahărul rămas și apoi puse într-o formă cu aluat.
6.Răziți aluatul congelat pe o răzătoare grosieră pentru a acoperi uniform fructele de pădure.
Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute.Poftă bună!
Anterior, v-am spus cum să pregătiți salata Proletarsky.