A rula castraveți pentru iarnă fără oțet și fără zahăr – o sarcină destul de reală.
Vă spunem rețeta pentru castraveți murați delicioși, care nu au nevoie de o pivniță pentru depozitare.
Cum se rulează delicios castraveții
Pe fundul borcanelor de trei litri se pun frunze de hrean, frunze de cireș (coacăz negru), crenguțe și umbreluțe de mărar (cu semințe).Se poate adăuga mazăre cu piper negru.
Puneți castraveții în borcane nu prea strânse, în mijloc adăugați câteva verdețuri.
Pentru saramură se iau două linguri de sare la un litru de apă cu un tel.Se aduce la fierbere, se toarnă peste castraveți.
Se acoperă borcanele cu capace și se lasă timp de două zile la temperatura camerei.
Saramura va deveni tulbure, va apărea spumă, iar castraveții își vor schimba culoarea.Dacă acest lucru nu se întâmplă, borcanele trebuie mutate într-un loc mai cald (dar nu fierbinte) și lăsate pentru încă 24 de ore.
Asigurați-vă că puneți farfurii sub borcane, deoarece saramura va curge afară.
După două zile, îndepărtați spuma și adăugați două linguri de praf de muștar în fiecare borcan.Dacă nu este suficientă apă, completați.
Se acoperă din nou borcanele cu capace și se lasă la acrit încă 24 de ore.După 24 de ore, se toarnă saramura într-o cratiță și se fierbe timp de 8-10 minute.
Castraveții se transferă în borcane mici (sterilizate în prealabil), se adaugă condimente care se acresc cu castraveții (nu trebuie adăugate ierburi proaspete), se toarnă saramura fiartă, se rulează.Astfel de castraveți pot fi păstrați chiar și la temperatura camerei.