AcasăMâncareChiar și vecinii vor auzi crunch-ul: punem castraveți pentru iarnă fără oțet...

Chiar și vecinii vor auzi crunch-ul: punem castraveți pentru iarnă fără oțet și fără zahăr – îi puteți depozita fără pivniță

A rula castraveți pentru iarnă fără oțet și fără zahăr – o sarcină destul de reală.

Vă spunem rețeta pentru castraveți murați delicioși, care nu au nevoie de o pivniță pentru depozitare.

Cum se rulează delicios castraveții

Pe fundul borcanelor de trei litri se pun frunze de hrean, frunze de cireș (coacăz negru), crenguțe și umbreluțe de mărar (cu semințe).Se poate adăuga mazăre cu piper negru.

Puneți castraveții în borcane nu prea strânse, în mijloc adăugați câteva verdețuri.

Pentru saramură se iau două linguri de sare la un litru de apă cu un tel.Se aduce la fierbere, se toarnă peste castraveți.

Se acoperă borcanele cu capace și se lasă timp de două zile la temperatura camerei.

Saramura va deveni tulbure, va apărea spumă, iar castraveții își vor schimba culoarea.Dacă acest lucru nu se întâmplă, borcanele trebuie mutate într-un loc mai cald (dar nu fierbinte) și lăsate pentru încă 24 de ore.

Asigurați-vă că puneți farfurii sub borcane, deoarece saramura va curge afară.

După două zile, îndepărtați spuma și adăugați două linguri de praf de muștar în fiecare borcan.Dacă nu este suficientă apă, completați.

Se acoperă din nou borcanele cu capace și se lasă la acrit încă 24 de ore.După 24 de ore, se toarnă saramura într-o cratiță și se fierbe timp de 8-10 minute.

Castraveții se transferă în borcane mici (sterilizate în prealabil), se adaugă condimente care se acresc cu castraveții (nu trebuie adăugate ierburi proaspete), se toarnă saramura fiartă, se rulează.Astfel de castraveți pot fi păstrați chiar și la temperatura camerei.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Toamna este cel mai bun moment pentru plantarea coacăzului negru rowan: va da randament anul viitor

Se crede că aronia, sau coacăzul negru, se plantează cel mai bine toamna - datorită acestei decizii, sorgul de coacăz negru va avea...

Ce să faci cu căpșunile chiar acum pentru ca anul viitor să le poți culege în găleți: principalele secrete au fost dezvăluite

Acum este un moment excelent pentru a avea un impact direct asupra producției de căpșuni de anul viitor.. Pentru a face acest lucru,...

Cum să transformi piureul de cartofi de ieri într-o capodoperă culinară: o rețetă de ‘cuiburi’ de cartofi cu ciuperci

Ați avut mult piure de cartofi rămas de la cina de aseară? Dumneavoastră și familia dumneavoastră nu aveți nicio dorință de a...

Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

Comentarii recente