Spre deosebire de bucătarii experimentați, gospodinele obișnuite nu sunt întotdeauna capabile să pregătească micul dejun perfect..
Există mai mulți aditivi care vor face omleta să aibă un gust mai bogat și mai pronunțat..
Merită să luați în considerare și greșelile care vă împiedică să obțineți un preparat apetisant și de consistență optimă.
Iulia Arkhipova, expertă a publicației online Belnovosti în domeniul gătitului, bucătar, brutar din categoria a patra, vorbește despre toate acestea mai detaliat.
Ce să adăugați la o omletă pentru a o face cât mai gustoasă
Nu ar trebui să vă limitați la setul standard de ingrediente – ouă, lapte, sare și unt.
Puteți adăuga alte produse în omleta dvs. care îi vor face gustul bogat și vibrant.
Brânză
Puteți adăuga orice tip de brânză la fel de mâncare.Cu toate acestea, parmezanul și mozzarella se topesc cel mai bine.
Nu uitați că aceste brânzeturi au gust sărat, așa că nu vă grăbiți să sărați omleta pentru a nu strica vasul.
rosii
Ele sunt adăugate la capodopera culinară finită.
În caz contrar, roșiile vor elibera zeamă, ceea ce va face omleta prea apoasă.
Ciuperci
Cu ajutorul lor puteți face felul de mâncare mai satisfăcător.Acesta este un mic dejun ideal, dar este mai bine să nu mâncați o astfel de omletă la cină.
Faptul este că ciupercile sunt un produs greu care are nevoie de un timp suficient pentru a fi digerat.
Verde
Puteți adăuga în omletă mărar tocat, ceapă verde, pătrunjel și alte tipuri de ierburi.
Cu toate acestea, spanacul este considerat cel mai benefic.Într-un duet cu parmezan și condimentele tale preferate, va transforma o omletă obișnuită într-o capodopera culinară rafinată.
Fructe de mare sau carne
Dacă nu puteți trăi fără fructe de mare sau carne, atunci ar trebui să pregătiți un fel de mâncare cu creveți, șuncă sau cârnați fierți.
Acest mic dejun va fi satisfăcător și vă va oferi energie pentru întreaga zi.
Toți acești aditivi vor schimba radical în bine gustul omletei obișnuite.Cei dragi se vor bucura de această capodopera culinară.
Ce greșeli fac gospodinele când pregătesc o omletă?
Felul de mâncare nu iese întotdeauna luxuriant și gustos.
Gospodinele pot strica chiar și cea mai simplă omletă dacă fac astfel de greșeli.
Încălcarea proporțiilor
Un ou mare de pui trebuie să conțină până la două linguri de lapte.
Dacă iei prea multe ouă sau lapte, omleta cu siguranță nu va fi pufoasă.
Folosind un blender
Nu bateți ouăle și laptele folosind un blender.Da, masa va deveni pufoasă, dar se va așeza destul de repede o dată în tigaie.
Este mai bine să amestecați ingredientele cu mâna pentru a evita problemele.
Gătirea într-o tigaie rece
Încinge bine tigaia înainte de a pregăti omleta.
Dacă este rece, amestecul se va prăbuși instantaneu când îl turnați.
Utilizarea vaselor spațioase
Tigaia trebuie să fie medie sau mică.
Într-o astfel de situație, amestecul nu va avea unde să se răspândească, așa că va începe să crească în sus.
Gătitul fără capac
Nu scoateți capacul de pe tigaie în timp ce pregătiți omleta.
Curenții de aer vor precipita vasul, așa că vei fi dezamăgit de rezultatele muncii tale.
Elimină toate greșelile descrise mai sus pentru a-ți încânta membrii familiei cu o omletă luxuriantă.Acest mic dejun vă va pune într-o dispoziție bună și vă va permite să vă bucurați de masă!
Anterior, v-am spus cum să pregătiți o marinadă clasică pentru kebab de ceapă.