AcasăPlanteCum să învățați să recunoașteți primele semne de fitoforoză la tomate

Cum să învățați să recunoașteți primele semne de fitoforoză la tomate

Experții clasifică Phytophthora drept una dintre cele mai periculoase boli care nu numai că dăunează roșiilor, ci le distruge complet.

La temperatura medie a aerului (aproximativ 20 de grade Celsius), infecția se dezvoltă la niveluri catastrofale în doar trei zile.Și chiar mai repede în condiții de umiditate ridicată.

În cazurile în care tratamentul este întârziat sau amânat, plantele mor complet într-o săptămână și jumătate până la două săptămâni.Prin urmare, este extrem de important să se poată recunoaște la timp primele simptome ale acestei boli îngrozitoare.

În cele mai multe cazuri, grădinarii observă că ceva nu este în regulă doar atunci când fructele în sine încep să putrezească.

Ei se grăbesc să salveze recolta, dar în acest stadiu nu mai este nimic de făcut: deteriorarea fructelor este ultima fază a infecției.Cel mai rațional lucru de făcut în această situație este să dezgropați tufișul și să-l ardeți.

Atunci când plantele sunt infectate cu Phytophthorosis, ele pot fi salvate doar dacă primele semne sunt observate la timp.

Prin urmare, este esențial să se inspecteze regulat plantațiile și să se ia măsuri de protecție la timp.

În primul rând, ciuperca se instalează pe frunzele inferioare ale tomatelor.Prezența sa poate fi recunoscută prin pete întunecate neclare și pete albicioase pe partea inferioară a frunzelor.

Când se instalează vremea caldă, zonele infectate se usucă foarte repede și se sfărâmă la cea mai mică atingere.

Infecția începe apoi să se răspândească în întreaga plantă, afectând tulpinile, pedunculii și fructele în sine.

Este imposibil să nu observați manifestările sale în această etapă: întreaga tufă este acoperită cu pete maro, iar roșiile încep să se înnegrească.

Nu are rost să le culegeți în acest stadiu; chiar și în condiții ideale, ele nu vor putea supraviețui și să se coacă.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

Patru palestinieni au fost uciși în Gaza, iar Israelul a atacat o altă fostă școală.

Spitalele din Fâșia Gaza au raportat duminică că Israelul a lovit o altă fostă școală în teritoriul de coastă devastat de război, provocând moartea...

Enigma care înconjoară o pictură pe stâncă care arată un „Șarpe cu coarne”

Acolo unde Columbia se învecinează cu Peru și Brazilia, debitul râului Amazon a fost redus drastic din cauza unei secete extreme care a afectat...

Scholz se opune furnizării Ucrainei cu arme cu rază lungă de acțiune.

Indiferent de decizia partenerilor de alianță, cancelarul german Olaf Scholz a exclus trimiterea în viitor a armamentului de precizie cu rază lungă de acțiune...

Comentarii recente