Dovlecelul este o legumă versatilă în gătit.Ele nu sunt doar prăjite, înăbușite, murate și prelucrate în caviar, ci și rulate în compoturi de fructe..
Un alt fel de mâncare care nu este foarte familiar pentru majoritatea este supa de dovlecei..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, o bucătăreasă și brutar de clasa a patra, ne-a spus cum să facem supă de dovlecei piure cu busuioc.
Va fi necesar
Cum să gătești
1.Tăiați dovlecelul, prazul și tulpinile de țelină în cuburi mici.Treceți usturoiul printr-o presă.
2.Se toarnă ulei vegetal într-o tigaie, se încălzește și se adaugă prazul și țelina.Se fierbe aproximativ 5 minute, adăugând ulei dacă este necesar.
3.Adăugați usturoiul, fierbeți timp de 30 de secunde și adăugați dovlecelul.Se fierbe timp de 1 minut și se adaugă frunze de busuioc și sare în tigaie și se amestecă.
4.Se toarnă apă, se aduce la fierbere, se acoperă tigaia cu un capac, se fierbe la foc mediu timp de 10 minute, amestecând.
Luați supa de pe foc, pisați conținutul cu un blender, adăugați busuioc proaspăt, puteți adăuga zeamă de lămâie și puțin ulei de măsline pentru gust.Poftă bună!
Anterior, v-am spus de ce ar trebui să prăjiți lămâi într-o tigaie.