De obicei fructele de pădure sunt folosite pentru a face gem sau alte preparate pentru iarnă.Coacăzele roșii nu fac excepție în acest sens..
Totuși, multe gospodine nici măcar nu bănuiesc că boabele nu sunt numai bune pentru sănătate, ci și versatile, pentru că poți face și un sos din ea..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, bucătar și brutar din categoria a patra, ne-a spus cum să pregătim sosul de coacăze roșii pentru carne.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Scoateți coacăzele roșii de pe ramuri și pisați-le în blender (treceți-le printr-o mașină de tocat carne).Dacă doriți, frecați printr-o sită pentru a îndepărta semințele.
2.Curățați usturoiul și treceți-l printr-o presă.
3.Adăugați usturoiul și condimentele după gust, cu excepția amidonului, la coacăze roșii.
4.Puneți într-o cratiță, aduceți la fiert și gătiți încă 30 de minute.
5.Dizolvați amidonul în apă și turnați-l încet în sos, apoi mai fierbeți încă 10 minute și turnați sosul în borcane sterile și acoperiți cu capace.Odată ce se răcește, pune-l la frigider.
Serviți cu carne.Poftă bună!
Anterior, v-am spus de ce nu se mănâncă hrișcă în Europa.