Foarte curând va începe următorul sezon de ciuperci, iar ciupercarii avizi încep să se gândească ce să facă cu ‘captura’ adunată.
Există o mulțime de opțiuni: să gătești supă, să prăjești ciuperci, să te aprovizionezi cu preparate pentru iarnă, enumeră expertul ediției online a BelNovosti bucătăreasa Iulia Arkhipova.
Știați că nu toate ciupercile comestibile sunt potrivite pentru prima variantă, adică supa?
În niciun caz nu ar trebui să gătiți supă din ciuperci de fiere, trutoviki perene, bășică roz proaspăt culese și valuyu.Aceste tipuri de ciuperci nu sunt potrivite pentru acest scop.
De asemenea, ciupercile de farfurie cu suc lăptos, cum ar fi roșcatele, chanterelles și chanterelles, nu sunt recomandate pentru prepararea supei.
Oricât de ciudat ar părea, perele nu erau incluse pe lista ‘interzisă’: supa făcută din aceste ciuperci primea chiar numele special de ‘gruzdianka’.
De obicei, peardianka se prepară din pere sărate, dar se pot folosi și ciuperci proaspete, după ce în prealabil au fost înmuiate pentru a elimina sucul lăptos acru și înțepător.
Ciupercile ideale pentru prepararea supelor sunt considerate a fi porcini, untdelemn, opiata, aspenberries și podberezoviki.
Este adevărat că și aceste ciuperci conțin toxine.La prăjire, substanțele nocive se evaporă, dar la fierbere, substanțele periculoase pentru sănătate rămân în bulion.
Prin urmare, pentru a evita situațiile cu rezultate nefavorabile, este recomandat să se scurgă primul bulion de ciuperci și apoi să se gătească supa în mod obișnuit.
Mai devreme v-am spus în ce constă fumul lichid.