Te-ai confruntat poate cu o situație în care în loc de cartofi prăjiți aromați în tigaie, ai ajuns să ai un amestec neatractiv cu zone arse și ude, care nici măcar nu arată ca cartofi prăjiți de la distanță?.
Potrivit bucătarului Yulia Arkhipova, expert la publicația online BelNovosti, acest lucru se poate datora unor erori care fac felul de mâncare lipsit de gust și de neprezentat..
În primul rând, cartofii nu ar trebui să fie prăjiți imediat după ce ați curățat tuberculii.Trebuie tăiat și ținut în apă rece cel puțin o jumătate de oră pentru a scăpa de amidon.
După aceasta, tuberculii trebuie așezați pe prosoape de hârtie, astfel încât să absoarbă excesul de lichid.
O altă greșeală este o tigaie prost încălzită.Amintiți-vă: trebuie să puneți cartofii tăiați cubulețe numai când uleiul este încălzit la maxim.
Ce altceva ar putea merge prost? Cartofii se transformă în mușcă dacă îi amesteci prea des în timpul gătitului – doar de 3-4 ori este suficient.
În concluzie, vom răspunde la întrebarea care îngrijorează multe gospodine începătoare: merită să acoperiți cartofii cu un capac în timp ce prăjiți sau vă puteți descurca fără el.
Depinde de tipul de cartof – dacă se gătește rapid, atunci nu este necesar un capac, soiul este „de lungă durată” – nu te poți descurca fără capac.
Anterior, v-am spus ce să adăugați la prăjirea peștelui pentru ca acesta să aibă o crustă aurie crocantă.