Vă amintiți de câte ori ați adus acasă fructe necoapte și complet lipsite de gust în speranța de a mânca pulpa dulce și suculentă a unui pepene ?
Pentru a nu intra din nou în încurcătură, data viitoare când alegeți fructele folosiți sfatul expertului ediției online BelNovosti, bucătarul Julia Arkhipova – ea v-a spus la ce să fiți atenți când alegeți un pepene.
Gust
Dacă pepenele este copt, acesta va emite o aromă puternică asemănătoare mirosului de vanilie sau miere.
Dacă nasul dvs. nu poate detecta nimic, indiferent cât de mult adulmecați, ar fi bine să amânați cumpărarea fructelor până la vremuri mai bune.
Coada și botul
Examinați fructul din toate părțile, acordând o atenție deosebită cozii și botului.
De exemplu, coada pepenelui trebuie să fie gri și uscată – o tulpină verde indică faptul că recolta a fost făcută prea devreme.Tulpina, pe de altă parte, trebuie să fie moale, fără pete sau putregai.
Crustă
Înainte de a cumpăra un pepene galben: o coajă fermă care nu se strânge sub mâini indică faptul că fructul este proaspăt și copt.
Metoda seringii
Există o altă metodă, cel puțin neobișnuită, de a testa un pepene pentru maturitate, pentru care veți avea nevoie de o seringă.
Faceți o puncție la o adâncime de aproximativ 1 centimetru, trageți sucul și gustați-l – dacă este dulce, pepenele va fi la fel.Este păcat, totuși, că această metodă poate fi utilizată cu greu la piață sau în supermarket.
Mai devreme v-am spus în ce apă să aruncați găluștele congelate – în apă rece sau fiartă.