AcasăMâncareCum să culegi un pepene dulce: metoda seringii

Cum să culegi un pepene dulce: metoda seringii

Vă amintiți de câte ori ați adus acasă fructe necoapte și complet lipsite de gust în speranța de a mânca pulpa dulce și suculentă a unui pepene ?

Pentru a nu intra din nou în încurcătură, data viitoare când alegeți fructele folosiți sfatul expertului ediției online BelNovosti, bucătarul Julia Arkhipova – ea v-a spus la ce să fiți atenți când alegeți un pepene.

Gust

Dacă pepenele este copt, acesta va emite o aromă puternică asemănătoare mirosului de vanilie sau miere.

Dacă nasul dvs. nu poate detecta nimic, indiferent cât de mult adulmecați, ar fi bine să amânați cumpărarea fructelor până la vremuri mai bune.

Coada și botul

Examinați fructul din toate părțile, acordând o atenție deosebită cozii și botului.

De exemplu, coada pepenelui trebuie să fie gri și uscată – o tulpină verde indică faptul că recolta a fost făcută prea devreme.Tulpina, pe de altă parte, trebuie să fie moale, fără pete sau putregai.

Crustă

Înainte de a cumpăra un pepene galben: o coajă fermă care nu se strânge sub mâini indică faptul că fructul este proaspăt și copt.

Metoda seringii

Există o altă metodă, cel puțin neobișnuită, de a testa un pepene pentru maturitate, pentru care veți avea nevoie de o seringă.

Faceți o puncție la o adâncime de aproximativ 1 centimetru, trageți sucul și gustați-l – dacă este dulce, pepenele va fi la fel.Este păcat, totuși, că această metodă poate fi utilizată cu greu la piață sau în supermarket.

Mai devreme v-am spus în ce apă să aruncați găluștele congelate – în apă rece sau fiartă.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

urmează o perioadă de zile mai uscate

ABUJA, Nigeria (AP) — Case dezgolite până la ultima cărămidă; prizonierii fug speriați din închisoarea principală a orașului, în timp ce apa s-a repezit...

Concurs de campionat pentru șoferii de tramvai din West Midlands

West Midlands va fi reprezentat de doi șoferi de tramvai la Campionatele Europene de Tramvaiale din acest weekend.Jasbir Kaur, originar din Wolverhampton, și Dawid...

Fotografii AP: Scenele naturale vibrante aduc Germania la viață

Ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant a declarat că războiul va intra într-o "nouă fază" în urma exploziilor din Liban.Mai multe instituții de presă...

Cum să alegeți un mango copt: 5 sfaturi pentru cumpărături reușite

După cum știți, pentru ca mango să ajungă în siguranță la destinație, acesta este cules devreme.Fructele se pot coace în timpul transportului, dar...

Comentarii recente