Lămâile au arome vii, așa că bucătarii profesioniști le folosesc adesea în bucătărie.
Cu ajutorul lor, puteți da întotdeauna note neobișnuite mâncărurilor destul de clasice și produselor familiare..
Totuși, pentru ca experimentele să aibă succes, trebuie mai întâi să învățați cum să le aplicați corect, spune bucătăreasa Iulia Arkhipova, expertul culinar al revistei noastre.
Cum poate fi folosită lămâia în bucătărie
Orezul perfect
Dacă vrei ca garnitura ta de orez să fie întotdeauna perfectă, există un truc pe care merită să-l cunoști.Trimite orezul într-o cratiță, toarnă apa și așteaptă să fiarbă.
După aceea, trebuie să introduceți o lingură de suc de lămâie.Orezul va ieși cu siguranță sfărâmicios.
Pentru prospețimea altor fructe
Dacă vă plac salatele de fructe, asigurați-vă că adăugați puțin suc de lămâie.Acest lucru va permite celorlalte ingrediente să își păstreze aspectul atractiv.
Clătite minunate
Dacă nu doriți ca cartofii să își schimbe culoarea în negru, atunci introduceți puțin suc de lămâie.În acest caz, felul de mâncare va ieși gustos și frumos.
Mai devreme v-am povestit despre cum să faceți condimente de casă din lămâi.