Dacă aveți la dispoziție câțiva dovlecei și puțin timp, vă oferim trei rețete simple și rapide care vă vor mulțumi pe dumneavoastră și pe cei dragi.
Gata să surprinzi pe toată lumea cu talentele tale culinare? Atunci să începem!.
Aceste rețete au fost împărtășite de Iulia Arkhipova, un expert în domeniul bucătăriei, bucătar, brutar din categoria a patra a ediției online Belnovosti.
Dovlecel cu file de pui
Ingrediente:
1.File – 300 g.
2.Dovlecel.
3.Ardei bulgar – 1 buc.
4. 50 g pastă de tomate.
5. 1 ч.л.busuioc uscat.
6.Piper și sare după gust.
Progres:
Se spală fileurile de pui, se șterg și se taie în bucăți mici.Dovlecel – felii subțiri, ardei – fâșii.
Se prăjește fileul de pui.Se adaugă dovlecelul și se înăbușă timp de aproximativ 15 minute.
Se pune pasta de tomate și condimentele și se mai înăbușă câteva minute.Se adaugă apoi ardeii prăjiți separat.
Dulceață de dovlecei
O dulceață foarte gustoasă cu aromă de lămâie.
Ingrediente:
1.Se taie cubulețe 1 kg de dovlecei curățați de coajă și de semințe.
2. 1kg de zahăr.
3. 2 lămâi.
Progresul lucrărilor:
La dovleceii tăiați felii, se toarnă zahărul și se lasă peste noapte.
Se adaugă lămâile tăiate felii cu coajă.Se fierb până se înmoaie.
Caviar de legume
Ingrediente:
Câțiva dovlecei tineri, o ceapă, un morcov, două roșii, o sfeclă de mărime medie, usturoi, zahăr și sare după gust, condimente și o jumătate de lingură de oțet.
Curs de lucru:
Tăiați toate legumele și prăjiți-le pe rând: mai întâi ceapa, apoi toate celelalte, cu excepția roșiilor.
După ce legumele s-au prăjit, se adaugă roșiile fără pieliță, tăiate în bucăți mici, se condimentează și se reduce focul.
Se înăbușă legumele timp de 15 minute.Apoi se transferă într-un blender și se aduc la consistența dorită.Gata, caviarul este gata.