AcasăMâncareCum să prăjești orice pește pentru a-l face fără oase: trucurile bucătarilor

Cum să prăjești orice pește pentru a-l face fără oase: trucurile bucătarilor

Există un mod ingenios de a găti peștele astfel încât să nu rămână oase în el.

Această rețetă a fost împărtășită recent de un bucătar polonez.

Expertul ediției online BelNovosti, bucătarul Iulia Arkhipova, care a făcut cunoștință cu ea, spune că întregul ‘truc’ este că peștele trebuie fiert.

Din bulionul rămas se face un sos.Veți avea nevoie și de ouă fierte și ierburi proaspete.

‘Pește polonez’

Un fel de mâncare preparat în acest fel este adesea numit ‘pește în stil polonez’. apropo.

Dar oricare ar fi peștele pe care îl alegeți, înainte de procesul de gătit ar trebui să selectați cu atenție oasele, în special și abundent cu ele pește de râu.

Astfel, vom avea nevoie de un file de pește (400 de grame), două ouă, 50 de grame de ierburi și aceeași cantitate de unt, o linguriță de făină.

De asemenea, avem nevoie de suc de lămâie (10 ml), sare (după gust), frunze de dafin și boabe de piper.

Mod de preparare: Se prepară o porție de carne

Clătiți peștele sub jet de apă rece, îndepărtați lichidul rămas cu un prosop de hârtie și tăiați fileurile în bucăți mici, apoi îndepărtați oasele din fiecare.

Se înarmează cu două cratițe mici: una pentru pește și cealaltă pentru ouă.

Adăugați sare, foaie de dafin și boabe de piper în prima cratiță.Aduceți bulionul la fierbere.Reduceți apoi focul și puneți peștele în oală.

Se fierbe timp de 5 minute.Dacă ouăle din cealaltă oală au fiert până în acest moment, transferați-le în apă rece.

După ce s-au răcit, radeți-le grosier sau tăiați-le în cuburi mici cu un cuțit.

Puneți peștele fiert pe o farfurie, folosiți bulionul rămas pentru a face sosul.

Se încinge o tigaie la foc mare și se pune în ea o bucată de unt, apoi se cerne făina peste el, amestecând sosul în același timp.

La unt și făină se adaugă particulele de ou, amestecând totul.De îndată ce sosul se îngroașă, se toarnă cu grijă fondul de pește.

Se amestecă sosul până când are consistența unei mousse.Apoi se ia de pe plită și se adaugă ierburile tocate mărunt.

Se toarnă acest sos delicat de smântână și ouă peste bucățile de pește.Și se servește.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Toamna este cel mai bun moment pentru plantarea coacăzului negru rowan: va da randament anul viitor

Se crede că aronia, sau coacăzul negru, se plantează cel mai bine toamna - datorită acestei decizii, sorgul de coacăz negru va avea...

Ce să faci cu căpșunile chiar acum pentru ca anul viitor să le poți culege în găleți: principalele secrete au fost dezvăluite

Acum este un moment excelent pentru a avea un impact direct asupra producției de căpșuni de anul viitor.. Pentru a face acest lucru,...

Cum să transformi piureul de cartofi de ieri într-o capodoperă culinară: o rețetă de ‘cuiburi’ de cartofi cu ciuperci

Ați avut mult piure de cartofi rămas de la cina de aseară? Dumneavoastră și familia dumneavoastră nu aveți nicio dorință de a...

Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

Comentarii recente