Probabil ați observat că unele ouă au gălbenușuri portocalii, iar altele gălbenușuri galbene.
Vă spunem dacă culoarea gălbenușului afectează caracterul sănătos al ouălor.
Care ouă sunt mai sănătoase: cu gălbenușuri deschise sau deschise la culoare
În urmă cu câțiva ani, revista științifică americană Journal of Food Science a publicat un studiu care răspunde la această întrebare.
Oamenii de știință au descoperit că gălbenușurile viu colorate au mai multe vitamine și acizi grași polinesaturați omega-3.
Potrivit autorilor studiului, acest lucru se datorează faptului că gălbenușurile strălucitoare sunt caracteristice ouălor găinilor de fermă.
Dieta acestor găini este mai bogată în carotenoizi, care sunt cei care fac gălbenușul strălucitor.
În ceea ce privește valoarea nutritivă a oului, culoarea gălbenușului nu are nicio importanță: ouăle cu un gălbenuș palid au la fel de multe proteine, grăsimi și calorii ca și ouăle cu un gălbenuș deschis.