Mulți oameni sunt obișnuiți să se concentreze asupra momentului când stabilesc data recoltării, dar aceasta nu poate fi întotdeauna decizia corectă.
Uneori, coacerea sfeclei poate avea loc mai devreme sau mai târziu decât data anticipată..
Prin urmare, merită să acordați atenție și altor semne care indică faptul că sfecla este pregătită pentru recoltare.
Care sunt acestea?
‘Fac cu ochiul’
Trebuie doar să evaluați vizual patul: dacă observați că sfecla ‘trage cu ochiul’ afară din sol, atunci este timpul să recoltați.De regulă, leguma arată câțiva centimetri.
Botva
Acesta este probabil unul dintre principalele puncte de referință pentru cultivatorul de daci.De îndată ce observați că brazda a început să pară uscată, trebuie să începeți să analizați alte semne.
Săpătura ‘Control’
Pentru a fi siguri de corectitudinea deciziei dumneavoastră, merită să săpați câteva bucăți.De regulă, sfecla cu un diametru de aproximativ patru centimetri este considerată ideală.
Sfeclele prea mari sunt considerate prea coapte și au arome mai puțin impresionante.
Acest lucru înseamnă că recolta este cu siguranță pregătită pentru cules.