AcasăMâncareUntură de cinci minute într-un borcan: sare numai așa - rețetă pentru...

Untură de cinci minute într-un borcan: sare numai așa – rețetă pentru untură foarte gustoasă

Nu este dificil să sărezi untură într-un mod gustos, principalul lucru este să alegi o rețetă bună.

Rețeta de sare foarte gustoasă într-un borcan este spusă de Iulia Arkhipova, expert al ediției rețelei Belnovosti în domeniul bucătăriei, bucătar, brutar de categoria a patra.

Cum să faci untură ‘în cinci minute’

Pentru un kilogram de untură veți avea nevoie de: 100 de grame de sare grunjoasă (nu sare de mare sau sare iodată), 5 boabe de piper negru, 6 boabe de piper oregano, o jumătate de linguriță de semințe de coriandru, 2 frunze de dafin, o căpățână de usturoi (8-10 căței), o legătură mică de mărar, 1-2 linguri de paprika dulce, 1-2 linguri de chimen de lapte.

Pentru prepararea saramurii, la un litru de apă se adaugă sare, coriandru, piper, frunze de dafin (rupte).

Stivuiți feliile de untură vertical în borcan (nu este nevoie să le sterilizați), alternând cu usturoiul tăiat în felii subțiri.

După ce ați fiert apa, fierbeți saramura timp de 2 minute, răciți-o, turnați-o în borcan.Slănina trebuie să fie complet acoperită cu saramură.Dacă plutește, puneți o greutate pe el.

Acoperit cu un capac borcanul trebuie să stea 2 zile la temperatura camerei, apoi încă 3 zile la frigider.

După frigider, untura se pune pe o strecurătoare, se usucă cu prosoape de hârtie, se înmoaie fie în mărar sărat tocat, fie în chimen sau paprika.O parte din untură poate fi pusă la congelator.

Anterior, expertul a spus cum să gătești vinete cu carne tocată.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Toamna este cel mai bun moment pentru plantarea coacăzului negru rowan: va da randament anul viitor

Se crede că aronia, sau coacăzul negru, se plantează cel mai bine toamna - datorită acestei decizii, sorgul de coacăz negru va avea...

Ce să faci cu căpșunile chiar acum pentru ca anul viitor să le poți culege în găleți: principalele secrete au fost dezvăluite

Acum este un moment excelent pentru a avea un impact direct asupra producției de căpșuni de anul viitor.. Pentru a face acest lucru,...

Cum să transformi piureul de cartofi de ieri într-o capodoperă culinară: o rețetă de ‘cuiburi’ de cartofi cu ciuperci

Ați avut mult piure de cartofi rămas de la cina de aseară? Dumneavoastră și familia dumneavoastră nu aveți nicio dorință de a...

Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

Comentarii recente