Nu este dificil să sărezi untură într-un mod gustos, principalul lucru este să alegi o rețetă bună.
Rețeta de sare foarte gustoasă într-un borcan este spusă de Iulia Arkhipova, expert al ediției rețelei Belnovosti în domeniul bucătăriei, bucătar, brutar de categoria a patra.
Cum să faci untură ‘în cinci minute’
Pentru un kilogram de untură veți avea nevoie de: 100 de grame de sare grunjoasă (nu sare de mare sau sare iodată), 5 boabe de piper negru, 6 boabe de piper oregano, o jumătate de linguriță de semințe de coriandru, 2 frunze de dafin, o căpățână de usturoi (8-10 căței), o legătură mică de mărar, 1-2 linguri de paprika dulce, 1-2 linguri de chimen de lapte.
Pentru prepararea saramurii, la un litru de apă se adaugă sare, coriandru, piper, frunze de dafin (rupte).
Stivuiți feliile de untură vertical în borcan (nu este nevoie să le sterilizați), alternând cu usturoiul tăiat în felii subțiri.
După ce ați fiert apa, fierbeți saramura timp de 2 minute, răciți-o, turnați-o în borcan.Slănina trebuie să fie complet acoperită cu saramură.Dacă plutește, puneți o greutate pe el.
Acoperit cu un capac borcanul trebuie să stea 2 zile la temperatura camerei, apoi încă 3 zile la frigider.
După frigider, untura se pune pe o strecurătoare, se usucă cu prosoape de hârtie, se înmoaie fie în mărar sărat tocat, fie în chimen sau paprika.O parte din untură poate fi pusă la congelator.
Anterior, expertul a spus cum să gătești vinete cu carne tocată.