Gătitul ouălor omletă – S-ar părea, ce poate fi mai simplu?.
Mulți bucătari amatori sunt absolut siguri că nu au nicio problemă în a crea acest fel de mâncare simplu.
Dar sunt câteva nuanțe de luat în considerare!
Un pas greșit și ouăle prăjite nu vor ieși foarte gustoase.În plus, o consistență nefericită nu poate fi exclusă.
Albușuri slab prăjite, gălbenuș complet întărit sau complet topit, lipsă de aromă strălucitoare.
Vă sună cunoscute aceste probleme? Înseamnă că, până la urmă, nu cunoașteți regulile de preparare a ouălor amestecate!
Deci, cum faci micul dejun perfect? Secretele sunt împărtășite de Iulia Arkhipova, un expert al ediției online Belnovosti în domeniul bucătăriei, bucătar, brutar de categoria a patra.
Alegerea corectă a uleiului
Gătiți întotdeauna ouăle omletă în ulei de floarea-soarelui? Ar trebui!
Este mai bine să folosiți unt! Datorită acestui produs, mâncarea va căpăta o aromă strălucitoare.
Tăierea proteinelor
Ați spart cu grijă oul în tigaie? A rămas gălbenușul intact și nu s-a împrăștiat?
Foarte bine! Acum sarcina ta este să. tai albușul.
Taie prin partea încă transparentă a oului care este mai aproape de gălbenuș.
De ce? Pentru ca albușul să fie gătit uniform.Se poate întâmpla ca oul să fie deja ars la margini, dar mai aproape de centru să nu fie gătit uniform.
Nu sărați gălbenușul
Apropo, despre gălbenușul menționat în paragraful anterior.Nu-l sărați!
Puteți presăra sare pe albușul de ou.Dar nu și gălbenușul! Altfel, această parte a oului va căpăta un aspect mai puțin apetisant.
Este mai bine să sărați untul în prealabil.Atunci nu va trebui să presărați deloc condimentul pe ouă.
Gătitul la foc mic
La gătitul la foc mare, untul se va arde rapid.
Acest lucru va avea ca rezultat ouă amestecate cu o aromă mai puțin plăcută.
Astfel, prăjirea ouălor trebuie făcută la foc mic.