Dacă aveți de gând să vă bucurați de porumb fiert, ar trebui să abordați etapa de selecție a produsului cu toată responsabilitatea..
Recomandările pentru alegerea porumbului potrivit au fost împărtășite de expertul publicației online BelNovosti, bucătăreasa Yulia Arkhipova..
1.Ar trebui să cumpărați porumb exclusiv pe știulete – această cerință se explică prin faptul că, după tăiere, boabele devin mai amidonoase și mai dure, în timp ce un astfel de „ambalaj” natural previne îmbătrânirea porumbului.
2.Pentru a determina cât de matur este porumbul, uitați-vă la stigmatizarea lui, adică șurful.
Dacă este maro și uscat, înseamnă că pe blat este porumb vechi.Fructele tinere au de obicei stigmate galbene sau verzi care sunt ușor umede și lipicioase la atingere.
3.Alegeți știuleți ale căror frunze sunt verzi și fără defecte.Dacă frunzele s-au uscat deja, cel mai probabil porumbul nu mai este tânăr.
4.Atenție la cât cântărește porumbul – dacă comparați greutatea mai multor spice de aproximativ aceeași dimensiune, cea care cântărește mai mult decât restul va fi cea mai tânără, deoarece boabele din el sunt umplute cu suc.
5.Alegeți porumbul în funcție de aspectul său.Încercați să nu rupeți ambalajul natural – acest lucru va face ca produsul să se strice mult mai repede.