Clătite fără făină. sună absurd.
La urma urmei, absența componentei făină ar trebui să rezulte în ceva tartinabil și nu foarte apetisant..
De fapt, frigăruile pot ieși destul de gustoase fără făină.
Mai mult, acest rezultat este garantat dacă găsiți un înlocuitor potrivit pentru ingredientul principal.
Iulia Arkhipova, un expert în domeniul bucătăriei, bucătar, brutar de categoria a patra, a povestit despre un ingredient alternativ interesant.
O rețetă de clătite fără făină
Desigur, este nevoie de un ingredient pentru a face aluatul mai puțin lichid.
Dar este mai bine să folosim nu făină, ci. semolă.
Pentru două ouă ar trebui să vină 300 de grame de semolă, un pahar de kefir, 3 linguri.л.de zahăr granulat și o jumătate de linguriță de sare de masă.
Se amestecă toate ingredientele de mai sus și se lasă masa rezultată ‘la odihnă’ timp de o jumătate de oră.
Imediat ce expiră acest timp, utilizați un alt aditiv – bicarbonat de sodiu (0,5 lingurițe.л.).
După cinci minute, puteți începe să prăjiți frigăruile.
Acest lucru va duce la un fel de mâncare incredibil de pufos și fraged.
Merită subliniat faptul că frigăruile ‘pe semol’ își păstrează consistența ideală pentru o lungă perioadă de timp.