Uneori, cultivatorii de daci se află în situația în care roșiile lor cultivate cu dragoste nu vor să se înroșească în niciun fel și există mai multe motive pentru aceasta.
Ne propunem să înțelegem la ce se poate datora acest lucru.
Temperatură neadecvată
O temperatură constant caldă între 18-29 grade Celsius cu semnul plus este cea mai bună pentru coacerea roșiilor.
Temperaturile prea ridicate (peste +32 grade Celsius) deteriorează fructul, care nu se coace corespunzător, iar temperaturile prea scăzute (+10-15 grade Celsius) încetinesc procesul de coacere – în astfel de condiții, fructul nu își va dezvolta pe deplin aroma și culoarea.
Eroare de fertilizare
Roșiile au nevoie de un echilibru de substanțe nutritive pentru a da culoarea potrivită și a se coace corect.
Dacă azotul și fosforul sunt insuficiente, roșiile se vor îngălbeni și vor rămâne necoapte, în timp ce excesul de îngrășăminte poate face ca roșiile să crească prea vegetativ, împiedicându-le să-și dezvolte pe deplin aroma și culoarea.
Iluminatul
Iluminatul joacă un rol important în procesul de coacere a roșiilor.
Roșiile au nevoie de o anumită cantitate de lumină solară pentru a declanșa fotosinteza, care produce zaharurile necesare pentru dezvoltarea și coacerea fructelor.Lipsa luminii poate încetini sau întrerupe acest proces.
Momentul optim pentru coacerea tomatelor este de cel puțin 6-8 ore de lumină solară directă pe zi.