Clătitele cu dovlecei sunt un fel de mâncare gustos și aproape dietetic – totul depinde de cantitatea de făină și de metoda de preparare..
Dar se pare că te poți sătura de acest fel de mâncare doar mâncând un munte de astfel de clătite..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, o bucătăreasă și brutar de clasa a patra, ne-a spus cum să pregătim clătite consistente de dovlecei cu brânză și șuncă.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Spălați dovlecelul, dați-l pe răzătoare grosieră, adăugați sare, amestecați și lăsați 10-15 minute.După ce legumele își eliberează sucul, scurgeți-l.
2.În acest moment, trebuie să tăiați șunca în cuburi mici și să radeți brânza pe o răzătoare grosieră.
3.Curatam usturoiul si il trecem printr-o presa.
4.Bateți ouăle în amestecul de legume pregătit, adăugați smântână și făină, usturoi tocat, șuncă și brânză și piper.
5.Se amestecă, se încălzește tigaia și se coace clătitele pe ambele părți în ulei vegetal.
Se serveste cu smantana sau alt sos.Poftă bună!
Anterior, v-am spus cum să economisiți supa prea sărată.