A pune castraveți la murat pentru iarnă fără a folosi apă fiartă, zahăr și oțet este o sarcină destul de reală.’.
Vă spunem o rețetă simplă pentru murături delicioase.
Cum să murăm delicios castraveții
Se înmoaie castraveții timp de câteva ore în apă rece.Vârfurile pot fi lăsate netăiate.
Se pun condimentele (usturoi, piper negru, crenguțe și umbreluțe de mărar, frunze de hrean) pe fundul unui borcan de trei litri, apoi castraveții, apoi ierburile și din nou castraveții.
Se acoperă partea de sus cu frunze de hrean.Într-un litru de apă se dizolvă o lingură de muștar pudră (fără diapozitiv) și 3 linguri de sare (tot fără diapozitiv).
Se amestecă, se toarnă în borcanul cu castraveți, se reumple cu apă până la capăt.
Se acoperă cu un capac de plastic, turnând dedesubt încă o lingură de muștar, și se pune imediat la rece.
După aproximativ o lună castraveții vor deveni murați, dar este mai bine să așteptați 2-3 luni.