A găti paste italiene adevărate nu este atât de dificil; fiecare gospodină se poate descurca..
Vă spunem secretele gătirii pastelor de la celebrul bucătar italian Gennaro Contaldo.
Cum se gătesc pastele în Italia
Potrivit canalului Zen Technologist’s Kitchen, trebuie să gătiți pastele într-o cratiță mare.
Se toarnă multă apă (un litru la 100 de grame de paste), se acoperă cratita cu un capac și se aduce apa la fierbere puternic.
Adăugați sare, adăugați pastele.Nu trebuie să gătești mult 100-125 de grame de paste sunt suficiente pentru o persoană.
Acoperiți tigaia cu un capac pentru a ajuta apa să fiarbă mai repede.Pastele trebuie gătite în apă clocotită.
După ce a dat în clocot, scoateți capacul și gătiți până al dente, amestecând din când în când.Pastele italiene adevărate ar trebui să fie puțin gătite.
Italienii nu aruncă apa în care au fost gătite pastele, ci o folosesc pentru a pregăti sosul.